أقيمت منذ قليل جلسة حوارية مع المخرج شريف عرفة أدارها عباس أبو الحسن، وذلك ضمن فعاليات الدورة الثامنة من مهرجان الجونة السينمائي، وحضر الندوة عدد كبير من الفنانين أبرزهم يسرا، حسين فهمي، نور النبوي، أحمد السعدني وغيرهم من الفنانين.
وتحدث شريف عرفة خلال الندوة عن مسيرته الفنية وتعاوناته مع أهم نجوم الوطن العربي كعادل إمام وأحمد زكي وغيرهم من النجوم.
وتحدث شريف عن أحمد زكي وقال: "أحمد زكي مكانش أب عظيم وعمره ما اتعامل كده في حياته ومخدش ابنه وداه المدرسة قبل كده والناس القريبة من أحمد عارفة كده وكان في مشهد لأحمد زكي في فيلم اضحك الصورة اطلع حلوة وهو بيودي بنته كلية الطب شوف كان فخور وفرحان وهيطير من على الأرض أنا ذُهلت لما عمل ده، هو ده اللي الناس بتتفرج عليه".

شريف عرفة يستعيد ذكريات الإرهاب والكباب
كما تحدث أيضا عن رفضه لمشهد "الإرهاب والكباب وقال:"كنت شايف إن الإيقاع مش مظبوط، وقلت لعادل إمام مش عاجبني، لكن لما عملها بطريقته وحسّها، اتحولت الجملة لإيقاع موسيقي وأغنية عايشة لحد النهاردة، ده دليل إن الممثل العظيم ممكن يضيف روح للمشهد تخليه خالد في الذاكرة".