جويل مردينيان ترد على الجدل حول فستانها في مهرجان الجونة

مسلسل المرسى الحلقة 5 .. تصاعد التوتر وتفكك العائلة

مسلسل سلمى الحلقة 50 .. غيرة عادل تشتعل بعد انتقال هادي للحارة

رسائل فخر من النجوم بعد فوز المنتخب المغربي للشباب بكأس العالم

مسلسل غريب في المرآة الحلقة 3 .. كشف هوية دفنة الحقيقية

إطلالات النجمات في مهرجان الجونة السينمائي 2025

ياسر جلال يتستعين بمشهد من مرجان أحمد مرجان في مجلس الشيوخ

وفاة والدة أمير عيد ونقابة المهن الموسيقية تنعيها

مسلسل المحتالون الحلقة 2 .. تقلبات آسيا تُهدد خطة إرتان

دعم النجوم لـ أحمد مالك خلال عرض فيلم "كولونيا" من الجونة

"رابطة الآباء المتضررين" تهاجم "فاتن أمل حربي"

ET بالعربي | 08 أبريل 2022
نيللي كريم بدور "فاتن أمل حربي"

نيللي كريم بدور "فاتن أمل حربي"

بعدما تصدر مسلسل "فاتن أمل حربي" اهتمام المشاهدين والمجلس القومي للمرأة في مصر ودفع دار الإفتاء المصرية للتوضيح حول قضايا تتعلق بالمرأة المطلقة والحضانة، ها هو العمل مرة جديدة يثير الجدل وهذه المرة يتعرض لانتقادات من رابطة الآباء المتضررين من قانون الأحوال الشخصية.

ففي رد على تعليق شاركته نيللي كريم على حسابها على تويتر، جاء فيه "ما فيش ست وحشة.. في ست مطحونة من الحياة والهم"، علق المتحدث بإسم رابطة الآباء المتضررين من قانون الأحوال الشخصية أحمد عز، في حديث لـ"مصراوي"، قائلاً "ربنا خلق كل إنسان، وكل إنسان ليه حسناته وعيوبه، وفي ستات النهاردة بتتمسك متهمة بالسرقة، وفي ستات بتعذب ولادها عادي، ومالهاش حجة".

وتابع "فكرة أن الست مُعنفة ومظلومة من القانون طول الوقت، وأنها بتسأل شيخ أزهري إن ربنا مقالش إن الحضانة تسقط عن الأطفال بزواجها، لإن ربنا رحيم بالستات، غير مقبولة، لأن ربنا برضه رحيم بالأب والأطفال، وأكيد أدرى بعباده".

وأضاف "في بيوت كتير جداً بتتخرب بسبب الست مش بسبب الراجل، لأن الست قررت أنها عايزة تطلق، فالفكرة نفسها مغلوطة، فكرة أن مفيش ست وحشة، فكرة في حد ذاتها مغلوطة.. في ستات كتير وحشة، في ستات كتير بتعمل قضايا ملفقة للرجالة.. فكرة إننا نطلع ناس في مسلسل مش عارفة ترد أو سُذج، لازم نفصل كتاب ربنا عن سنة النبي عشان الأفكار الجديدة ده كله مرفوض".

أحمد عز
أحمد عز المتحدث بإسم رابطة الآباء المتضررين من قانون الأحوال الشخصية

وتابع: "طول ما الإعلام ماشي في اتجاه واحد، يبقى إحنا غلط.. نيللي كريم بتستخدم السوشيال ميديا عشان تعلي مشاهدات المسلسل بتاعها، هي وزملاءها بغض النظر عن ما يتركه هذا العمل في المجتمع من فساد".